BRANDVEILIGHEID | AKOESTIEK | BOUWFYSICA | INSTALLATIES

Prestaties

Campus Hoogvliet - Rotterdam

Architect: Wiel Arets Architects


Het project Campus Hoogvliet bestaat uit een zestal gebouwen waarin een drietal scholengemeenschappen zijn gevestigd. Dit zijn het ROC Zadkine, het Einstein Lyceum en het Penta College CSG. De resterende gebouwen doen dienst als Veiligheidsacademie, Sportgebouw, Woongebouw en Art-studio. Het Sportgebouw is een grote sportvoorziening met onder meer een grote sportzaal,een turnzaal en klimwand. Het Woongebouw bestaat uit 94 energiezuinige woonstudio’s van 25 tot 44 m² en zestien kamers van circa 10 m², alle bestemd voor jongeren. In de plint van het Woongebouw bevindt zich een wijkrestaurant,dat ook dient als stage- en bijverdienplek. In de Art-Studio vinden we geluidsstudio’s, opnameruimtes, toneel- en dansoefenruimtes. De totale omvang van het project bedraagt zo`n 40.000 m².


Werkzaamheden WRI

WRI is als adviseur (E- en W- installaties, brandveiligheid, akoestiek en bouwfysica) gedurende de gehele ontwerp- en uitvoeringsfase betrokken geweest bij de totstandkoming van Campus Hoogvliet. WRI heeft de installatietechnische bestekstukken en directiebegrotingen gemaakt. In de aanbestedingsfase heeft WRI de opdrachtgever geadviseerd.

In de uitvoeringsfase heeft WRI gedurende de bouw de uitvoeringscontrole gedaan van de E- en W-installaties en de brandveiligheid. Tevens is WRI betrokken geweest bij de eindoplevering van de totale Campus.

Campus Hoogvliet in Dezeen Magazine